Thursday, July 10, 2008

Altcineva

Ascult un greier, o pasare si un murmur de apa. Povestesc intre ele, respectuos chiar, nevorbind unul peste altul.
Nici macar nu ating iarba. Stau pe un brat de mar ce m-a invitat sa ma asez si sa dau din picioare asemenea copiilor ce stau pe un scaun prea inalt pentru ei...
Nu aveam de gand si nici macar idee ca voi fi in ceasul ista in padure; in mod normal aveam in plan o iesire in Zorki, cu o prietena, ca sa mai povestim una-alta. Din pricini binecuvantate, povestea a ramas pe altadata, iar eu, iesit fiind din barlogul ulitei mele metropolitane, zic: "Nu-i bai... poate are altcineva chef de o poveste.
Pun mana pe telefon, sun. Altcineva 1, raspunde, dar nu e in Cluj. Sun pe Altcineva 2, nu raspunde. Insist, nimic, no problem. Altcineva 3 e in Cluj, dar e la chef. Ok, intelegem...
Altcineva 4 se bucura sa ma auda, dar invitatia mea e pe locul doi in fatza, altul fiind mai "perspicac" decat domnia mea...
Altcineva 5 - caci nu imi pierdusem nadejdea - taman se epila (n.n.: eu nu as face chestia asta si a doua oara!!!). Posibila intalnire cu un posibil prieten. Ok, ma scuz... Tai!
Altcineva 6 nu raspunde, Altcineva 7 nici atat, iar Altcineva 8 - ghici - nici macar cat Altcineva 7.
Pornesc spre Zorki, ajung, comand un fresh de grapefruit, merg de scot niscaiva bani de la bancomat, constat ca la cinema filmele taman incepusera, asa ca ma urc in Bubu si vin oblu drept in Faget, sperand ca n Altcineva sa ma sune si sa ma intoarca din drum.
De vreme ce scriu asta acum, calculati voi cata lume m-a sunat.
Din agenda mea telefonica de peste 200 de numere, aveam si eu maxim 10 Altcineva. Dar astazi se pare ca statusul lor e "unavailable".
Si acum, cantecul execrabil de real si la moment: "Sunt singurel, biiing-bang/Printre copaci, biiing-bang..."
P.S.: By the way: daca aveti apeluri pierdute de la mine, azi, Joi, 10 Iulie 2008, intre ora 19.49 si 20.27, sa stiti ca erati in Top Ten Ioane's Altcineva.
Va pup.

1 comment:

Anonymous said...

DUPĂ CUM ŞI TU BINE-ŞTII, ÎNTOTDEAUNA ALTCINEVA 0 (ZERO) A FOST, ESTE ŞI VA FI ACOLO ŞI AICI, ÎN FUNCŢIE DE NECESITĂŢI... SĂ TE ÎNTREBE: "CE TE-AI FACE FĂRĂ MINE?"
ŞI ŞTII LA FEL DE BINE CĂ NU ERAM SPRITE!!!...